Op de scorekaart van Golfbaan Ockenburgh staan de plaatselijke regels. In aanvulling daarop vindt u hier

  • een nieuwe plaatselijke regel (per 1 januari 2017): bewogen bal op de green en
  • een toelichting op plaatselijke regel bij hole 5.

 

Per ongeluk bewogen bal(merker) op de green (Regels 18-2, 18-3 en 20-1)

Indien de bal van de speler op de green ligt, volgt er geen straf als de bal of de balmerker per ongeluk door de speler, zijn partner, zijn tegenstander, of een van beide caddies of uitrusting wordt bewogen. De bewogen bal of balmerker moet worden teruggeplaatst zoals voorzien in de Regels 18-2, 18-3 en 20-1. Deze plaatselijke regel is alleen van toepassing als de bal van de speler of zijn balmerker op de green ligt en de beweging per ongeluk veroorzaakt wordt.

Straf voor overtreding plaatselijke regel: Matchplay – verlies van de hole; Strokeplay – twee slagen

Noot: Indien wordt vastgesteld dat de bal van de speler op de green is bewogen als gevolg van wind, water of een andere natuurlijke oorzaak zoals door de zwaartekracht, dan moet de bal gespeeld worden zoals hij ligt op de nieuwe ligplaats. Een balmerker die onder gelijke omstandigheden is bewogen, moet worden teruggeplaatst.

 

Bunker bij hole 5

De volgende plaatselijke regel met betrekking tot de bunker van hole 5 is regeltechnisch een bron van inspiratie. De gedragslijn bij het uitvoeren van Regel 26 bij deze hole is aangescherpt.

De bunker op hole 5 wordt aan de waterzijde begrensd door een stenen gemetselde muur. Deze muur dient te worden aangemerkt als een vast obstakel.

Mocht u uw bal in de bunker terugvinden op een plaats waarbij deze muur een belemmering vormt voor het innemen van uw stand of de ruimte van uw voorgenomen swing, dan mag u zonder straf een bal in de bunker droppen binnen één stoklengte van het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering of indien dat onmogelijk is volgens Regel 24-2b met één strafslag de bal droppen in de droppingzone.

R&H-commissie