De Golfweek van Ockenburgh vindt plaats zondag 2 juli tot en met zondag 9 juli 2017. Diverse geledingen binnen Golf Ockenburgh hebben weer een mooi en afwisselend programma samengesteld, niet alleen met wedstrijden, ook met een feestelijk openingsbuffet.

De verschillende programma-onderdelen zijn hier kort toegelicht.

N.B. De wedstrijden zijn alleen voor leden, tenzij anders is aangegeven. Inschrijven kan via de persoonlijke pagina op de website of via de kiosk. Bij het inschrijven van een introducé graag de naam, het NGF-nummer en de handicap opgeven.

 

Zondag 2 juli – Openingsdag van de Golfweek

Tijdens de openingsdag zijn er twee qualifying wedstrijden. De ochtendwedstrijd start om 9.00 uur, de middagwedstrijd om 13.30 uur. Het gaat om 18 holes met shotgun-start. De kosten zijn € 4,- per persoon.

Zondag 2 juli – Openingsborrel

Om 17.00 uur begint de openingsborrel met muziek, alleen voor leden. Tijdens de borrel worden de winnaars van de q-wedstrijden bekend gemaakt.

 

Maandag 3 juli – Touwwedstrijd

Vanaf 9.30 uur start de Touwwedstrijd over 18 holes. De koppels gaan met een flink stuk touw de baan in. De lengte van het stuk touw is gelijk aan de helft van de gezamenlijke handicap. Als de bal nogal ongelukkig ligt, mag – naar eigen inzicht – een stuk touw worden afgeknipt. Met het stuk touw kan zo een nieuwe positie van de bal worden bepaald. Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd is € 3,- per persoon.

Maandag 3 juli – Marshal-wedstrijd

Om 17.00 uur start de wedstrijd voor de Marshals. Zij nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd waarbij de regelkennis centraal staat. De Marshals ontvangen nader bericht over deze wedstrijd met buffet.

 

Dinsdag 4 juli – Vriendinnendag

De damescommissie organiseert de Vriendinnendag. Start van de wedstrijd is om 10.00 uur, shotgun. Na de eerste 9 holes is er een gezamenlijke lunch, daarna de tweede ronde van 9 holes. Een deelnemend koppel bestaat uit een lid (dame) van Ockenburgh en haar vriendin. Kosten voor deelname zijn € 40,- per koppel (voor twee lunches en de greenfee voor de introducée).

Dinsdag 4 juli – Bridgedrive

Om 19.30 uur start de Golfweek-bridgedrive, georganiseerd door de Bridgecommissie. Het inschrijfformulier voor deze bridgedrive hangt in de hal van het clubhuis. Er kunnen maximaal 20 paren meedoen. Het inschrijfgeld is € 5,- per persoon.

 

Woensdag 5 juli – Greyhounds Special

De Greyhoundcommissie organiseert weer de befaamde Golfweek Special Texas Scramble, een wedstrijd met speciale effecten en uitdagingen in de baan. Introducés zijn van harte welkom. De wedstrijd is gepland van 9.30 uur tot 12.30 uur, met aansluitend een lunch. Kosten € 7,50 voor leden en € 22,50 voor niet-leden.

Woensdag 5 juli – Mini Ryder Cup

De jaarlijkse Mini Ryder Cup is de 18 holes matchplay-wedstrijd tussen Hagenaars en Westlanders van Ockenburgh. Aanvang 13.00 uur. Kosten zijn € 17,50 per persoon, inclusief buffet. Deelname is alleen mogelijk op uitnodiging door één van de teamcaptains (Piet van der Touw en Martin Olsthoorn).

 

Donderdag 6 juli –  Vossenjacht

De herencommissie organiseert tijdens de Golfweek een vossenjacht voor de heren/leden van Golf Ockenburgh. Het is een shotgunwedstrijd, start om 8.30 uur, met na afloop een lunch. Kosten voor deelname zijn € 12,50 per persoon, inclusief lunch.

Donderdag 6 juli – Sponsormiddag

De Business Club Ockenburgh organiseert dit jaar de sponsormiddag. De shotgunwedstrijd start om 14.30 uur. De bedrijfsleden ontvangen hun uitnodiging voor deelname van deze commissie.

 

Vrijdag 7 juli – Introducé-wedstrijd 18 holes

De koppels, bestaande uit een lid van Ockenburgh en een introducé, starten vanaf 9.30 uur voor een wedstrijd over 18 holes, stableford, greensome. De kosten voor deelname bedragen € 25,- per koppel. Mochten twee leden van Ockenburgh als koppel mee willen doen, dan is het inschrijfgeld eveneens € 25,- per koppel. Bij inschrijven gaat deelname van koppels bestaande uit Ockenburgher + introducé voor op een twee-leden-koppel.

Vrijdag 7 juli – Introducé-wedstrijd 9 holes

Deze wedstrijd is wat betreft de voorwaarden van de koppels gelijk aan die van de 18-holes-versie. De wedstrijd start om 19.00 uur, maar nu shotgun, stableford, greensome. Kosten € 20,- per koppel.

 

Zaterdag 8 juli – Ockenburgh Open Stableford

De qualifying stablefordwedstrijd staat open voor iedereen met een handicap van 20 en hoger. Spelers met een handicap hoger dan 36 zijn welkom, maar spelen dan wel met handicap 36. Kosten voor deelname bedragen € 10,- voor leden en € 25,- voor niet-leden. Zie ook: 3e Ockenburgh Open.

Zondag 9 juli – Ockenburgh Open Strokeplay

De qualifying strokeplaywedstrijd staat open voor spelers met een handicap tot en met 19,9. Kosten voor deelname bedragen € 10,- voor leden en € 25,- voor niet-leden. Zie ook: 3e Ockenburgh Open.

 

Baan open voor leden

Tijdens de Golfweek is de baan op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur open voor leden.