Heeft u een qualifying kaart gelopen?

Dat moet u zelf uw scores invoeren. Dat kunt u doen op verschillende plaatsen.

  • Als lid van Ockenburgh (ook GHR), kunt u na terugkeer in het clubhuis uw scores invoeren in de kiosk in de hal. De kaart neemt u daarna mee naar huis en bewaart deze kaart gedurende 1 jaar.
  • Als lid van Ockenburgh kunt u ook via de website uw kaart invoeren.
    • U logt in (zie leden – inloggen) op uw computer, tablet of smartphone en selecteert onder Mijn Handicap: Nieuwe scorekaart. Daarna vult u alle gegevens in van de gelopen kaart. U bewaart de kaart 1 jaar.
  • GHR-spelers kunnen via de website www.mijn-handicapregistratie.nl hun kaart invoeren.
  • Buitenlandse kaarten. Via de website(s) kunt u ook een in het buitenland gelopen ronde invoeren. U dient wel vooraf te verifiëren of de baan waarop u gaat spelen is aangesloten bij een aan de NGF gelieerde bond. Bij “Baan gespeeld” kiest u “BUITENLAND”.

 

Brievenbus in de hal

De brievenbus in de hal wordt dus niet meer gebruikt voor alle qualifying kaarten.

  • Spelers zonder handicap deponeren alleen kaarten waarmee EGA hcp 54 (of lager) werd behaald in de brievenbus.
  • Heeft u bij het invoeren een fout gemaakt die u niet kunt herstellen? Doe dan de kaart in de brievenbus met het verzoek aan de R&H-commissie om de kaart te laten corrigeren.

 

Zelf de kaart bewaren

Met ingang van dit jaar is het beleid van de NGF rond de q-kaart gewijzigd. De speler is nu zelf verantwoordelijk voor de kaart, de scores, het invoeren en het bewaren van de kaart. Voorheen was het de Regel&Handicapcommissie die alle kaarten ontving, controleerde en bewaarde. Nu zal de R&H-commissie de handicap van de spelers volgen. In geval van onduidelijkheid, twijfel of bij wijze van steekproef kan de R&H-commissie een q-kaart opvragen bij de speler. Dat opvragen vindt plaats binnen een jaar na de datum van spelen plaats.