De organisatie van de Ockenburghse Birdwatching Day – een initiatief van de NGF in samenwerking met de Nationale Vogelweek van de Vogelbescherming Nederland – mocht zich dit jaar op zaterdag 18 mei verheugen in een enorme belangstelling. Bijna 30 leden en hun gasten waren in alle vroegte naar Ockenburgh gekomen voor een wandeling (nu eens zonder golfclubs) door de prachtige natuur van onze baan.

Ook de schrijvende pers was uitgenodigd én aanwezig; in het Ad van 20 mei staat een leuk artikel van Martin van Zaanen, waarin ook onze voorzitter Cora Meyers en uiteraard André Smit aan het woord komen.

Na ontvangst in het clubhuis met koffie en croissants en een korte introductie toog het gezelschap – gewapend met verrekijkers en telformulieren – onder leiding van onze eigen ornitholoog – André Smit de baan in.

Deze ochtend werden er op Ockenburgh meer dan 25 verschillende vogelsoorten gezien en/of gehoord en in het kader van de Nationale Vogelweek zorgvuldig geregistreerd.

Na terugkomst in het clubhuis stond voor de deelnemers een smakelijk ontbijt klaar, verzorgd door de Brasserie. Een aantal van de deelnemers maakte van de gelegenheid gebruik om aansluitend nog een 9-holes ronde te golfen.

Een zeer geslaagd evenement dat volgend jaar ongetwijfeld een vervolg gaat krijgen!

Herman Weimar