De laatste businessclub wedstrijd van  2019 op donderdag 26 septemberstond in het teken van afscheid nemen en het overdragen van het symbolische stokje. Harm de Boer (voorzitter Stichting Golf Ockenburgh) informeerde eind van de ochtend voorzichtig of de wedstrijd gezien de overvloedige regenval wel door zou gaan.

Uiteraard werd het rond 17.00 uur droog en begon het pas te regenen op het moment dat de eerste flights alweer op weg terug waren naar het clubhuis en de meeste flights met hun laatste hole bezig waren. Voordat iedereen de baan in ging was er een gastvrije ontvangst in het clubhuis, met daarvoor een tweetal door Louwman geplaatste Lexussen.

Jan Nederpel (Verschoor Schilders) had het clubhuis gezellig aangekleed met logo’s van de sponsoren en dozen voorzien van fotocollages van het afgelopen seizoen. Fenny van Dokkum (Van Dokkum Belastingadvies) deelde de scorekaarten uit en maakte de flight-indelingen bekend.

Brut Catering zorgde voor een warme Indische hap en was druk bezig met de voorbereiding van het Indische buffet voor na de wedstrijd. Na een korte inleiding door Marius Meijer (Meijer Finance) vertrokken 30 spelers naar de baan.

Onder het genot van een drankje werden de scorekaarten verder ingevuld en bij Fenny ingeleverd.

Harm stond uitgebreid stil bij zijn eerste gesprek ruim 5 jaar geleden met Fenny en Marius en zijn verzoek – namens de stichting – deel uit te maken van de Marketingcommissie teneinde Golf Ockenburgh weer aantrekkelijk te maken voor bedrijfsleden en sponsoren. Van een ingedutte businessclub met slechts enkele deelnemers is – mede dankzij de inzet van Paul Romijn, Wilco Vos en Marc Pleijsier gedurende het eerste jaar  – een succesvolle netwerkclub neergezet met iedere keer ongeveer 30 deelnemers.

Harm bedankte de bedrijfsleden en gaf aan dat zonder hun bijdrage Ockenburgh geen gezonde exploitatie zou kunnen draaien. Met een tweetal nieuwe bedrijfsleden (Verbakel Bouw en De Hypotheekshop Bomenbuurt) begint ook het maximum aantal bedrijfsleden in zicht te komen. Hij bedankte Fenny en Marius voor hun inzet voor de club van de afgelopen jaren en was blij dat zij in Joost Brouwer (Joost Brouwer Schilders) een opvolger hebben gevonden die met nieuwe frisse ideeën aan seizoen 2020 gaat starten.

Jan Nederpel bleek voor Fenny en Marius een mooie fotocollage te hebben samengesteld ter herinnering aan de businessclub. Voor het buffet eindelijk geopend kon worden, vormde de overhandiging van een doosje chocolade golfballen door Marius en Fenny aan Joost de symbolische overdracht van het stokje.

Een businessclub avond is uiteraard niet compleet zonder de prijsuitreiking door Jan. Ongelooflijk dat er op de prijzentafel min of meer voor alle deelnemers een prijs beschikbaar was en voor iedereen een persoonlijk praatje bij de overhandiging.

De longest drive heren voor Bouke Elzenga (gast Joost Brouwer Schilders), de longest drive dames voor Marion Brosens (gast Verschoor Schilders) en de neary heren voor Jan van Es (M&O) en de neary dames voor Fenny van Dokkum.

De enige birdie van de dag was voor Bert van Heck (Van den Akker Makelaardij) die in oktober mee gaat doen om de Gouden Ockenburgh Birdie 2019. Hans Lammertink (Lammertink Groep) mocht de 3e prijs mee naar huis nemen.De 2e prijs voor Bert van Heck, die helaas na dit seizoen afscheid neemt als sponsor en bedrijfslid. Het weekendje rijden in een Lexus ging als 1e prijs naar Marcel Kabelaar (gast Bolman Cleaning Services).

Speciale prijzen voor Sebastiaan van Santvoort (Brasserie Ockenburgh/Brut Catering) voor de gastvrijheid en maaltijden, het team van Mark Rog (Nederhof en Partners), Peter Simons (Taverne Meer en Bosch) voor het iedere keer weer ter beschikking stellen van mooie maaltijdbonnen.

Seizoen 2019 zit er op maar de voorbereidingen 2020 zijn inmiddels al weer gestart. Joost, namens Fenny en Marius heel veel succes wij zijn uiteraard graag weer met onze gasten van de partij.

Marius Meijer

 

Hieronder een kleine selectie uit de fotoreportage van deze dag. Klik op deze link voor het hele album.