Aan het einde van de zomervakantie speelde de Business Club al weer haar 4e wedstrijd van dit seizoen. Donderdag 22 augustus streden 29 deelnemers om de prijzen. Een aantal spelers kwamen voor het eerst kennis maken met onze mooie baan.

Al ruim voor tee-time meldden de sponsoren en hun gasten zich bij Fenny van Dokkum en ging het netwerken van start. Na een kort inleidend praatje van Marius Meijer vertrokken de flights naar de hun starthole. Tijdens de wedstrijd, met uitstekend golfweer, hebben zij al keuvelend gestreden om de prijzen.

Na ruim 2 uur druppelden de flights weer binnen en kon het tellen van de stableford punten onder het genot van biertje of een wijntje beginnen aan de paar lange tafels die inmiddels gevormd waren. De catering verzorgde als maaltijd mosselen met friet. Een zeer geslaagde combinatie waarbij de tafels veelvuldig aangevuld werden.

Na een kort jury beraad volgde het hoogtepunt van de avond: de prijsuitreiking door Jan Nederpel die er op zijn eigen wijze weer een unieke show van maakte.

Uit de 5 spelers die een birdie haalden is Ronald Willemse (Zwolle Willemse Verzekeringen en gast Van den Akker Makelaardij) door de jury als de vierde deelnemer aangewezen om in oktober mag mee te strijden om de gouden birdie 2019.

Bij de dames streden Fenny van Dokkum, Marion Brosens en Anneke Clarke (deze laatste twee gast van Verschoor Schilders) om de neary en de longest waarbij Anneke met beide prijzen naar huis ging. Jan Nederpel mocht zichzelf de prijs uitreiken voor de longest heren die per abuis door Ed Lakwijk op hole 6 was geplaatst en niet op hole 4. Harold Belderbos won de zeer moeilijk gestoken neary op hole 2.

De derde plaatst werd dit keer gedeeld door Marion Brosens, Ed Lakwijk (gast Lammertink) en Marius Meijer die ieder een andere prijs in ontvangst mochten nemen. De tweede prijs was voor Ed Schook (bestuur stichting Ockenburgh). Dagwinnaar Bernard Ledeboer (gast Joost Brouwer Schilders) ontving een mooie lampion met oplader en wijn.

Foto’s van deze gezellige aflevering van de Business Competitie vindt u hier.

Marius Meijer