Zaterdag 25 en zondag 26 juli werden – na de voorronden van een week eerder – de Clubkampioenschappen Matchplay voor dames en heren gespeeld.

Op zaterdagochtend – na behoorlijke regenval – kwalificeerden zich voor de kwartfinales ‘s middags bij de heren Damy van Wilgen, Rob Hoogstraten , Ralph Kieslich, Aad Koene, Johan Tensen, Martin  Olsthoorn, Henk Lammertink  en Lex Berns.

Bij de dames hielden we voor de middag uiteindelijk over: Esther van der Gulik, Elly Verkade, Karen Foley, Marianne Bakker, Rona Koene, Dorien van Rinsum, Paula Verbeek en Annemarie Destree.

 

Gelukkig was het tijdens de middagsessies veel beter weer en na een lang gelijkopgaande strijd plaatsen Esther, Karen, Rona, en Annemarie zich voor de halve finales op zondagochtend.

Ook bij de heren was het een zeer spannende strijd, die lang duurde en kwamen Damy, Rob, Aad en Johan uiteindelijk naar voren als kandidaten voor de eindstrijd.

Zondagochtend, een stralende ochtend, perfect weer voor de halve finales, een klein beetje wind, niet te warm en de baan in perfecte staat na een behoorlijke regenbui in de nacht. De greens in bijna optimale staat; zeer snel voor Ockenburghse begrippen, strak geschoren en de vlaggen op de niet al te makkelijk posities neergezet. En wat een geweldige wedstrijd werd het! Aad speelde de sterren van de hemel en won van Johan. Damy was haast niet kloppen in een strijd met de zeer stabiel spelende Rob. Slecht een birdie zou het einde van de wedstrijd voor één van de spelers kunnen betekenen. Uiteindelijk won Rob  in een fantastische match.

Bij de dames was het zeker zo spannend. Bij doorkomst naar de tweede 9 holes stonden alle dames all square. Er werd alles uit de kast gehaald. Je kon zien dat alle dames zeer fanatiek en geconcentreerd speelden. Rona nam het op tegen Annemarie en na 18 holes was er nog steeds geen beslissing gevallen. Uiteindelijk na 20 holes was het Annemarie die door mocht naar de finale. Zeer verrassend was de winst van Karen op Esther. Karen speelde zeer gedegen en supergeconcentreerd en strafte de kleine foutjes van haar tegenstander af door prima spel.

Uiteindelijk nam Rob Hoogstraten het in de finale op tegen Aad Koene en bij de dames outsider Karen Foley tegen sterspeelster Annemarie Destree. De strijd bij de mannen was niet helemaal waar het  publiek (dank voor jullie komst) op had gehoopt. De energie die Aad op zaterdag en zondagochtend had gedemonstreerd, was in de middag niet meer aanwezig. Aad had volgens mij alles gegeven in de voorgaande partijen en was duidelijk vermoeid en kon niet goed in zijn spel komen. Rob Hoogstraten wist hier goed gebruik van te maken en hoefde geen risico te nemen. Rob speelde zeer gedegen en kampioenwaardig. Rob, van harte. Je hebt een uitstekend toernooi gespeeld.

Bij de dames was de strijd nog niet gestreden. Bij de bookmakers stond Annemarie als nummer 1 genoteerd en wat werd het spannend! Karen speelde supergoed, speelde zeer netjes, maar zo ook Annemarie. Na een titanenstrijd kwam uiteindelijk  Karen Foley op hole 8 als winnaar uit de bus. Een superprestatie!! Karen, proficiat; het is je van harte gegund.

Bij de dames legde Rona Koene beslag op de derde plaats en bij de heren deed dat Johan Tensen.

De winnaars zullen aan het einde van het seizoen nog gehuldigd worden, waar we hopelijk weer met wat meer mensen kunnen samenkomen.

Eric Backers

 

Onderstaand een aantal actiefoto’s en hier een link naar nog een leuk album (bedankt Rita)