Vermoedelijk net als u hebben wij als besturen met spanning de persconferentie van 21 april afgewacht om te horen of het kabinet enige versoepeling zou geven van de maatregelen tegen het Coronavirus. Er was hoop dat we onder strikte voorwaarden onze golfbaan hadden kunnen openstellen na 28 april. Het nieuws van onze minister-president kwam dus hard aan en was voor ons een grote teleurstelling. Anderzijds is er ook begrip dat de weg naar ‘normaal’ lang zal duren en dat het niet anders kan dan met kleine stapjes vooruit.

Voor ons betekent dit dat de huidige maatregelen onverkort gehandhaafd blijven tot 20 mei en dat de baan, de driving range en het clubhuis dus voorlopig gesloten blijven. De regering geeft wel een mogelijkheid aan dat de jeugd mag sporten. Uiteraard overleggen we met de pro’s wat dat kan betekenen voor de jeugd van Ockenburgh.

Wat betreft de wedstrijden en overige activiteiten, hebben wij besloten om voorlopig alle geplande evenementen op onze activiteitenkalender tot 1 september te schrappen. Dus dit jaar geen golfweek en geen Ockenburgh Open. Voorlopig nog geen herenochtend, geen damesochtend, geen Greyhounds. Helaas! Over de clubkampioenschappen zal de wedstrijdcommissie zich nog buigen. Een belangrijk argument voor dit besluit was om, zodra spelen weer is toegestaan, de baan volledig beschikbaar te stellen aan alle leden, bedrijfsleden en greenfeespelers. Verder zullen we nog met een voorstel komen over de wijze waarop we de Algemene Ledenvergadering later in het jaar vorm willen en kunnen geven.

Gelukkig is er ook positief nieuws te melden, zoals de voortgang van de werkzaamheden op de driving range, en de succesvolle afhaalservice die de Brasserie is gestart. Wij hopen van harte dat u hen zult blijven ondersteunen. In deze nieuwsbrief kunt u meer hierover en over andere zaken lezen.

Wij realiseren ons maar al te goed hoe uw geduld op de proef wordt gesteld. Door gezamenlijk de 1,5 m regel en de overige hygiënemaatregelen consequent te blijven opvolgen, zullen we sneller en beter uit deze crisis komen en onze mooie baan weer kunnen openstellen. We kijken ernaar uit!

Dus houd vol, houd voldoende afstand, blijf veilig, en blijf gezond. Zorg goed voor elkaar en uw naasten!

Ed Schook en Cora Meyers