Golfclub Ockenburgh volgt het 9 stappenplan van de NGF. In 9 stappen leert u een zeer goede golfer te worden. Voor de beginnende golfer zijn de eerste drie stappen van dit plan belangrijk.

De eerste stap is het nemen van lessen om de golfbaanpermissie te gaan halen. Als de golfprofessional denkt dat u er aan toe bent, kunt u zich inschrijven voor het baanpermissie-examen bij Golf Ockenburgh. Met deze baanpermissie mag u spelen op onze baan. Zo kunt u al oefenen op de golfbaan. U krijgt een NGF Baanpermissie pas.

De tweede stap is naar EGA handicap 54. Deze kunt u behalen door te slagen voor het regelexamen en voldoende stablefordpunten te halen in een ronde van 9 of 18 holes. Samen met een geldige marker (een golfer met een handicap van 35,9 of lager) loopt u daartoe een qualifying kaart op onze golfbaan. Deze ronde kunt u ook met uw golfpro lopen of met iemand van de R&H-commissie (op afspraak, geen extra kosten). Heeft u beide onderdelen goed afgerond, dan bent u in het bezit van Handicap 54. U krijgt een NGF pas.

De derde stap is naar EGA handicap 36. Om vanaf handicap 54 naar handicap 36 te gaan, moet u Qualifying kaarten lopen met meer dan 18 stablefordpunten (voor 9 holes) of 36 stablefordpunten (voor 18 holes). Voor iedere stablefordpunt boven de 18 of 36 zakt u een punt in uw handicap.

Meer informatie over het 9-stappenplan en de volgende stappen is te vinden op www.ngf.nl

R&H / GVB commissie