Met ingang van 1 januari 2018 wordt het voor de golfer gemakkelijker om qualifying kaarten vast te leggen. De drie belangrijkste punten van wijziging hebben betrekking op het vooraf aanmelden, het vastleggen en ondertekenen van de scorekaart en het bewaren van de scorekaart. Al deze wijzigingen zijn gebaseerd op het vertrouwen in de golfer.

  • Het is niet meer nodig om een qualifying ronde van te voren aan te melden en een sticker op de kaart te plakken. Tot het moment dat u op de eerste afslag staat kunt u met uw marker afspreken een qualifying te gaan spelen, inclusief het aantal holes en de kleur van de tee.
  • Na afloop voert u de kaart in, eventueel direct na het spelen of later thuis. U geeft daarbij de naam van marker op. Als u gebruik maakt van een app om de kaart in te voeren, moet de marker ook in die app zijn geregistreerd.
  • Als de kaart eenmaal is ingevoerd, is het niet langer nodig om de qualifying kaart te bewaren.

Hoe meer scores u inlevert hoe betrouwbaarder uw handicap. U mag daartoe ook meer 9 holes rondes op één dag spelen. Het is echter niet de bedoeling dat een 18-holes ronde wordt opgesplitst in 2x 9-holes.

De Regel & Handicapcommissie heeft niet langer de taak alle kaarten te controleren, maar zal wel toezicht houden op het verloop van iemands handicap.