De jaarlijkse, inmiddels 10e benefietwedstrijd voor onze zes handicarts, afgelopen zondag 6 september was weer een grandioos succes.

Een aantal – van andere jaren – bekende spelers kon helaas vanwege buitenlandse verplichtingen niet komen. Desondanks was er toch een geweldig deelnemersveld. Maar liefst 31 flights gingen van start voor 18-holes golf, dikke lol en natuurlijk voor een financiële bijdrage aan het onderhoud en behoud van de fraaie, o zo nodige handicarts.

Want wat zou Golf Ockenburgh zijn zonder de handicarts?  Heel veel leden en bezoekers – die wat moeilijker ter been zijn of met een mindere conditie – maken graag gebruik van deze vorm van mobiliteit zodat ook zij optimaal kunnen genieten van de golfsport en van onze fraaie golfbaan.

Ed Lakwijk (Handicart Commissie) zorgt ervoor dat wij zo’n groot wagenpark kunnen onderhouden en de opbrengst van deze wedstrijd is voor de club dan ook enorm belangrijk. Ed was er in geslaagd voor deze dag een zeer groot aantal sponsoren warm te krijgen om een bijdrage te leveren. Ik weet er een aantal, maar u moet het mij niet kwalijk nemen als mijn lijst niet geheel compleet is. Naast die van onze vaste sponsoren heb ik namen horen vallen van onder andere Van der Ende Rozen, Makelaardij Cirk & Verhoog, Optimus Pecunia en nog veel meer.

Als Ed iets organiseert, of het nu een familie-etentje op het strand is of een belangrijke golfdag, het is volgens de kenners altijd mooi weer. Zo ook afgelopen zondag. Een stralende dag en een golfbaan, in topconditie gebracht door onze greenkeeper Leen van Reeuwijk.

Er werd gestart vanaf 9:30 uur en het tempo zat er meteen goed in. Natuurlijk moeten in zo’n wedstrijd de deelnemers worden verleid om de knip te trekken en dat kon door groots in te kopen van zogenaamde Mulligans. (maximaal 4 per flight). Er zijn op die dag niet minder dan 124 Mulligans verkocht!

Maar er was meer. Ed had bij de schuilhut van hole 8 een zeer professioneel horecateam ingezet, dat de binnenkomende teams wist te verleiden met voortreffelijk eten en drankjes en voordat je het in de gaten had was de knip getrokken voor loten en natuurlijk een groot aantal lakeballen. Deze konden worden gebruikt om Eds’ “plezierjacht” in de vijver te raken of lek te slaan. De boot lag volgens Ed op precies 74.86 meter afstand van de tee, maar de aantrekkende wind zorgde ervoor dat de boot toch regelmatig van plaats veranderde, waardoor geen van de deelnemers de fles Champagne Bollinger 1954(?) mee naar huis kon meenemen. (deze wordt volgend jaar weer ingezet, dan is ie nog beter)

Gedurende de tweede ronde werd het hele ritueel herhaald. Deze keer werden de spelers getrakteerd op smakelijke Hollandse Nieuwe haringen en een heerlijk drankje. Hulde aan de vrijwilligers bij de hut op hole 8. Mede door jullie inzet was er een geweldige opbrengst en een fantastisch verzorging, die door alle deelnemers bijzonder op prijs is gesteld.

Aan het einde van de middag volgde de uitslag, waarbij Ed even vergeten was, dat er werd gespeeld met ¾ handicap verrekening. Gelukkig kon het probleem snel worden opgelost en en kon direct nadat de laatste flight binnen kwam de uitslag  bekend worden gemaakt. De sponsoren hadden gezorgd voor een zeer aantrekkelijke prijzen- en loterijtafel, waarvoor nogmaals hartelijk dank!

Ed Lakwijk zelf kon de fraaie prijzen uitreiken aan de volgende spelers:

  • Longest drive heren: John Connor
  • Neary heren: Cees Blom
  • Longest drive dames: Fleur Kroonbergs
  • Neary Dames: Anneke Clarke
  • 1e plaats met 54 slagen: Paul Posthumes en Bart van der Vreeken
  • 2e plaats met 58 slagen: John Clarke en Gaetan Lakwijk
  • 3e plaats met 59 slagen: Jan Nederpel en Anneke Clarke

Een groot aantal spelers bleef op gepaste afstand nog lang naborrelen en dineren op het zonovergoten terras.

Al bij al een supergezellige dag en we verheugen ons nu al op de 11e editie in 2021, hopelijk dan nog steeds onder leiding van Ed!

Eric Backers

Klik hier voor het fotoalbum van Rita Vermolen