Het initiatief om de jeu de boules-baan een boost te geven kan geslaagd genoemd worden. In de hete zomer speelden Liesbeth en Mark Frequin en Anneke Malherbe al eens samen op de prachtig uitgevoerde baan die er al een tijdje praktisch ongebruikt bijligt.

Daarna nog een paar keer in wisselende samenstelling en steeds weer bleek vanaf het terras enthousiasme. “Leuk dat er nou eens wat gebeurt!” “Leuk dat ie eindelijk eens wordt gebruikt!”. Tenslotte worden de jeu-de-boules-spelers landelijk steeds jonger; en dan kunnen wij natuurlijk niet achterblijven!

 

Wij, Anneke en Liesbeth besloten het wat rigoureuzer aan te pakken en de oproep in de Nieuwsbrief resulteerde in veel aanmeldingen; zoveel dat de jeu-de-boulesbaan het eigenlijk niet alleen aankon. We besloten de aangrenzende paden bij de puttinggreen er ook bij te betrekken. De KBO-ploeg schoffelde zich ongans en ook Taher droeg zijn steentje bij. (Waarvoor dank!)

We regelden statafels, onsmettingsmiddel, doekjes en nog meer jeu-de-boulesballen dan er in de serre al liggen. We kleedden de boel beneden feestelijk aan met kaarsjes, plantjes e.d.

De deelnemers waren dan ook blij verrast door de onstane sfeer. Het kale jeu-de-boulesbaantje was omgetoverd tot een heus strijdtoneel.

Het inleidende praatje van Anneke over de ‘blote billen van Fanny’ maakte de zin in winnen of zelfs verliezen groot. Het verhaal dat elke Fransman kent, gaat erover dat de billen van Fanny gekust moeten/mogen worden wanneer een partij met 13-0 verliest.

De deelnemers waren mannen én vrouwen en zelfs de oud-voorzitter van de Stichting, Harm de Boer bleek een fanatieke speler. Het klein beetje miezerregen deed aan het fanatisme van de meesten niets af. Niemand wilde naar binnen. Tot de felbegeerde 13 punten werden behaald speelden de 6 teams tot het bittere eind!

De Brasserie droeg ook zijn steentje bij en Sebas serveerde heerlijke hapjes op mooi verzorgde planken en ook vloeide er Franse wijn en andere drankjes.

De middag kreeg nog een staartje…! Onze bedoeling te enthousiasmeren kan geslaagd genoemd worden, want een heuse commissie is inmiddels opgetuigd, waaraan voorzitter Cora Meyers haar fiat verleende. Een commissie die gedragen gaat worden door Marijke Verschoore, Jamaine van Haaren, Coby van Duin en Ger van Weelden. Zij nemen het verder van ons over.

Ze hebben zelfs al een naam voor de commissie bedacht “Jeu de Boules Hole 19 Ockenburgh”. De eerste potje jeu-de-boules zal al heel snel gespeeld kunnen worden. Hoe je je moet aanmelden krijg je nog te horen, maar in ieder geval kun je bij bovenstaand viertal terecht.

Alain Ruiz, onze leuke nieuwe pro heeft aangegeven ook mee te willen doen! Wellicht kunnen jullie dus binnenkort ook een pot meespelen en ervaren dat de door ons opgetekende opmerking “Jeu-de-boules is niks voor mij” nergens op slaat! Lekker puh!

Anneke Malherbe en Liesbeth Frequin