Lieve, lieve, lieve Ockenburghers,

Ook tijdens de intelligente lockdown is een aantal KBO-Ockenburghers op de meeste dagen van de week aanwezig geweest om onze greenkeeper te helpen en te ondersteunen. Twee aan twee en met minimaal anderhalve meter afstand vulden zij konijnenholen, verwijderden zij afgewaaide dan wel gesnoeide takken en takjes.

De hutten op hole 7 en 8 werden geschilderd en nieuw sanitair geplaatst op hole 4. Ik vergeet vast nog een aantal zaken. Ook in die tijd kregen fairways, greens en tees de rust om te herstellen van de wonden die geslagen waren (uitgeslagen plaggen en pitchmarks) door de bespelers van onze parel achter de duinen. (Oh,oh Den Haag)

Op 11 mei ging de baan – met in acht neming van allerlei intelligente Corona-regels – weer open. Tot grote opluchting van ons allen mochten er al 9 holes gespeeld worden. Vanaf dat moment namen ook de verwondingen in fairway en op de greens weer in rap tempo toe.

Als het heel stil is kun je de fairways en greens horen huilen want zeer doet het als je als maar stukken van je huid kwijtraakt of er worden keer op keer deuken in je geslagen met keiharde ballen. Gelukkig is er een groot aantal spelers dat zijn of haar uitgeslagen plag terug legt (een pleister plakken op het wondje). Ook zijn er spelers die al vóór ze op de green zijn hun pitchfork in de hand hebben om te zien of er iets te herstellen valt. (Vaak door anderen veroorzaakte deuken.)

Hoera! Daar is de intelligente oplossing tot herstel. Leg direct je plag terug dan heelt de wond snel. Kijk, met je pitchfork in je hand, altijd en op elke green of je iets kunt herstellen ook al weet je zeker dat jij geen deuk hebt geslagen.

Lieve, lieve, lieve Ockenburghers. De baan, dus ook de fairways en greens zijn van ons allemaal! Elk jaar dragen wij, ook financieel, bij om alles op en om de baan te onderhouden. Mooi toch als wij allemaal meehelpen ook op de “kleintjes te letten” (net als meneer Heijn).

Help mee je eigen baan mooi en schadevrij te houden en ons (greenkeeper en vrijwilligers KBO) een beetje werk uit handen te nemen. Als wij samen Corona kunnen verslaan dan kunnen wij zeker samen bijdragen aan het mooi houden van onze eigen baan. Oh Ockenburgh, mooie baan achter de duinen, je drivingrange , je groene fairways en je greens. Het lijkt wel een liedje!

Marc Pleijsier, namens de gehele KBO-ploeg