Dinsdagochtend, op het moment dat de deelnemers aan onze damesochtend het clubhuis verlaten, komen de mannen van de KBO binnen voor een kopje koffie en instructies met betrekking tot de uit te voeren werkzaamheden in de baan.

KBO? hoor ik u denken. Toch niet de Katholieke Bond voor Ouderen? Maar nee bij GolfOckenburgh staan deze letters voor Klein Baan Onderhoud. Een flinke ploeg vrijwilligers, onder leiding van hoofd KBO de heer John G en zijn assistenten Leo de B en Theo vd Z, die in de baan of door de baan of op de baan (greenkeeeping) werkzaamheden verrichten om onze prachtige 9 holes-baan mooi te houden. Ofwel onze greenkeeper te ondersteunen met klussen die het beste door een grote groep gedaan kunnen worden.

Ik zie nu de vraagtekens op uw voorhoofd staan. “En wat doen die vrijwilligers van die KBO dan allemaal?” “Wat kunnen wij daar dan van zien of merken als wij door de baan gaan om te spelen?” Nou behalve in de weg lopen op de damesochtend vullen deze mannen zoveel als mogelijk, weken achter elkaar konijnenholen!

Ron vd L is inmiddels een echte expert en geeft leiding aan de ploeg holenvullers. En er zijn erg veel holen kan ik u verzekeren. Dus, gewapend met emmers gevuld met aarde , schepjes en harken worden deze gaten opgevuld en netjes glad gestreken zodat onze ballen weer netjes doorrollen. De bladhark- en opruimploegen met de heren Johan P, Wil van K, Theo vd Z, Martin O en Marc P ruimen zoveel mogelijk blad op zodat het zoeken naar ballen tot een minimum beperkt kan worden. (Je hebt tenslotte nog maar 3 minuten). Ook worden bladblazers ingezet. Aad K. is een meester op de bladblazer.

Achter de tee van hole 4 is een robuuste houtwal aangelegd. Goed voor kleine vogels en insecten die zich daar graag ophouden. Verder houden André H, Jozef ’t H, Henk B, Peter B., Cor de B ( broer van LdB) de fairways opgeruimd en vrij van allerlei “houtafval” dat na een stevig windje naar beneden is komen vallen. Lastig als jouw bal naar nou net tegenaan komt en de verkeerde kant op springt of erger nog, er tegenaan ligt!

Ook in de herfst, zorgt deze ploeg ervoor dat de afslagmatten keurig op hun plaats komen en in de lente ook weer worden weggehaald. Ook hebben wij een specialist in mollen, de heer Wil P! Ook de firma Oosthoek is heel blij met de vrijwilligers van het KBO getuige de blijk van waardering die aan Ron en John wordt uitgereikt.

Marc Pleijsier