Stap 2: Naar handicap 54

 

Wat houdt handicap 54 in?

Met een handicap 54 kunt u op vrijwel elke golfbaan golfen. U kunt uw handicap van 54 behalen door samen met een geldige marker een zogenaamde qualifying ronde van 9 holes te lopen. U telt al uw slagen met toepassing van de golfregels en noteert deze op een scorekaart kaart. U heeft handicap 54 als u minimaal 18 stableford punten heeft behaald over 9 holes op het niveau van handicap 54.

 

Met wie kan ik een qualifying ronde lopen?

U kunt een qualifying ronde lopen met elke golfer die minimaal het regelexamen heeft behaald (geldige marker). Wat betreft de kosten, dient u alleen het normaal geldende greenfee-tarief te betalen aan de caddiemaster. De tarieven van Golf Ockenburgh vindt u hier. Uiteraard staat het u vrij om baanpermissie en handicap 54 op één dag te combineren.

 

Hoe registreer ik mijn handicap en krijg ik mijn digitale NGF pasje?

Als u uw qualifying ronde met succes heeft gelopen, moet u die laten registreren via een golfclub bij de NGF en krijgt u uw handicap.

Bent u lid van een golfclub, dan kunt u daar uw scorekaart verwerken. Uw vereniging verzorgt dan de registratie van uw handicap en vervolgens ontvangt u uw digitale NGF-pasje.

Bent u nog geen lid van een golfclub, dan verwelkomen wij u uiteraard graag als nieuw lid. Verdere informatie over het lidmaatschap, aanmelding en kosten vindt u elders op de website.

Bent u nog geen lid van een golfclub en wilt u dat ook niet worden, dan bieden wij u de mogelijkheid aan om de handicapregistratie voor u te verzorgen. De kosten daarvan bedragen tot 21 jaar € 35, daarna  is het jaarlijks €45,-. U kunt zich hiervoor aanmelden door te mailen naar ghr@golfockenburgh.nl.  Meer informatie over GHR handicapregistratie vindt u elders op de website.

 

Ga verder: stap 3 – naar handicap 36