Als golfers voelen wij ons bevoorrechte mensen. Immers, je moet redelijk gezond van lijf en leden zijn, over de nodige vrije tijd kunnen beschikken en niet armlastig zijn. Er zijn massa’s mensen die het veel minder hebben.

En daar is bij Ockenburgh ook altijd oog voor geweest. Bijvoorbeeld door het organiseren van de Goede Doelenwedstrijd, of een gezellige ochtend voor de pupillen van de Inspecteur S. De Vriesschool uit Den Haag.

In 2010 werd de Goede Doelenwedstrijd door een daartoe speciaal opgerichte commissie een beetje opgeschud. Het door de leden aangedragen goede doel was dat jaar een schooltje op Bali waar de kinderen geen of geen behoorlijke schoenen hadden.

Met een wedstrijd en vele ludieke acties - o.a. met de mogelijkheid een paar schoenen te sponsoren - werd een fraai bedrag bijeengebracht. Alle 130 kinderen kregen nieuw schoeisel en sokken.

En, omdat er nog wat geld over was, kon er ook een stenen muur om het schooltje worden gebouwd.

Stichting Niños Unidos Peruanos (2014)   


 

Special Olympics 2021

In volgende jaren hielp Ockenburgh onder meer een school in de Haagse Schilderswijk aan een keuken waar de kinderen les krijgen.

Verder werd de Haagse Stichting Vitalis gesteund, die vrijwilligers koppelt aan kinderen en jongeren tussen de 5 en 18 jaar, die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken en ook de Stichting Niños Unidos Peruanos, die straatkinderen in Peru helpt, enz. enz.

De acties voor het Goede Doel gaan nog steeds ieder jaar door, zoals in 2021 voor de Special Olympics.

 

                    

 


 

De Inspecteur S. de Vriesschool in Den Haag is een openbare school voor zeer moeilijk lerende leerlingen. Jarenlang heeft Ockenburgh op de woensdag tijdens de Golfweek een groep van deze leerlingen op onze baan mogen ontvangen. In de ochtend kwamen zij, trots met hun door één van onze leden gesponsorde polo’s, met hun begeleiders bij het clubhuis aan.   

Met speciaal van de NGF geleende ongevaarlijke attributen speelden zij diverse golfgerelateerde spelletjes. De kinderen genoten van de muziek van een draaiorgel of van de strapatsen van een ballonnenclown of een goochelaar.   

Allemaal gesponsord door leden van onze vereniging. Na afloop werden “onze” kinderen getrakteerd op een lekker broodje, een frisdrankje en, als klap op de vuurpijl, een raketje.  Bij het afscheid kregen onze vrijwilligers een dikke, natte kus. Heerlijk om die dankbare, blije kinderkoppies zien! Ook dat is Golf Ockenburgh.

Leerlingen van de Insp. S. de Vriesschool op bezoek

* * * * *