Golfbaan Ockenburgh is een mooie compacte 9-holes baan, gelegen op een bijzondere locatie tussen de stad Den Haag en de duinen van Kijkduin. Aan het einde van de Wijndaelerweg ligt deze prachtige baan met smalle fairways, veel bunkers en fraaie waterpartijen. Het is voor spelers op alle niveaus een uitdagende baan. De baan ligt zeer beschut in de duinen. Ook na een flinke regenbui is de baan vaak goed bespeelbaar.

 

Clubhuis

Het nieuwe clubhuis van Golf Ockenburgh is in september 2018 officieel geopend. Het is een licht, modern, eigentijds gebouw. De lichte inrichting geeft het geheel een open sfeer. De voorzieningen van het clubhuis zijn uitstekend.

Vanaf het terras hebben bezoekers een mooi uitzicht op de drivingrange. Aan de achterzijde van het clubhuis bevindt zich een ruime serre. Zodra de zon schijnt is dat een comfortabele ruimte om te verblijven.

Bij het clubhuis zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers van Golf Ockenburgh.

Het clubhuis staat ook open voor niet-golfers. Wandelaars en fietsers zijn van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken. Het gebouw is ook geschikt voor zakelijke bijeenkomsten, al dan niet in combinatie met een golfclinic.

 

Certificering

De 9-holes golfbaan Ockenburgh heeft de B-status van de NGF. Dat wil zeggen dat het een kwalitatief goede golfbaan is met goede voorzieningen en alleen is bestemd voor de golfsport.

De golfbaan is GEO-gecertificeerd. Het verduurzamen van de golfbaan en het golfbaanbeheer is voor Golf Ockenburgh een belangrijk aandachtspunt bij alle verdere ontwikkelingen. Meer informatie over de GEO-certificering vindt u elders op de site.

De actuele informatie over de baan vindt u onder het kopje Baanbeschrijving.

 

Faciliteiten

Practice Course Pres.indd

Drivingrange

Naast het huidige clubhuis bevindt zich de drivingrange, waar iedereen een balletje kan komen slaan. De drivingrange is in de avonduren verlicht en eventueel verwarmd.

De ballenautomaat is voorzien van een pinapparaat om de benodigde ballen uit de machine te laten rollen.

 

Putting en chipping green

Achter het clubhuis bevindt zich een puttinggreen. De overige oefenfaciliteiten zoals putting- en chipping green en een oefenbunker vindt u op weg naar hole 1.

 

Jeu-de-boules

Naast het clubhuis ligt een mooie jeu-de-boules-baan. Het is geen wedstrijdbaan en is uitsluitend bedoeld voor ontspanning.