Golfbaan Ockenburgh is een mooie compacte 9-holes baan, gelegen op een bijzondere locatie tussen de stad Den Haag en de duinen van Kijkduin. Aan het einde van de Wijndaelerweg ligt deze prachtige baan met smalle fairways, veel bunkers en fraaie waterpartijen. Het is voor spelers op alle niveaus een uitdagende baan. De baan ligt zeer beschut in de duinen. Ook na een flinke regenbui is de baan vaak goed bespeelbaar.

 

Certificering

De 9-holes golfbaan Ockenburgh heeft de B-status van de NGF. Dat wil zeggen dat het een kwalitatief goede golfbaan is met goede voorzieningen en alleen is bestemd voor de golfsport.

De golfbaan is GEO-gecertificeerd. Het verduurzamen van de golfbaan en het golfbaanbeheer is voor Golf Ockenburgh een belangrijk aandachtspunt bij alle verdere ontwikkelingen. Meer informatie over de GEO-certificering vindt u elders op de site.

De actuele informatie over de baan vindt u onder het kopje Baanbeschrijving.

 

Clubhuis

Golf Ockenburgh beschikt over een modern en eigentijds clubhuis. Bij de bouw is aandacht besteed aan verduurzaming, zoals energie-opwekking, water(her)gebruik en biologische inkoop. Het clubhuis is mei 2018 in gebruik genomen.

 

 

Faciliteiten

Practice Course Pres.indd

Naast het huidige clubhuis bevindt zich de drivingrange, waar iedereen een balletje kan komen slaan. De drivingrange is in de avonduren verlicht en eventueel verwarmd.

Ballenkaarten zijn verkrijgbaar in het clubhuis.

De overige oefenfaciliteiten zoals putting en chipping green en de oefenbunker vindt u op weg naar hole 1.