Al ruim een jaar kent onze vereniging de “Golfmaatjes”. Dit initiatief is ooit gestart om nieuwe leden en golfers die net een baanpermissie hadden behaald te begeleiden bij het spelen op onze golfbaan. Een achttal ervaren leden was daarvoor oorspronkelijk beschikbaar. Na de ervaringen van ca. een jaar is besloten om de mogelijkheden te verruimen en een App-groep te starten die voor álle leden toegankelijk is.

Zo kunnen gemakkelijk golfafspraken worden gemaakt tussen de deelnemers onderling, zonder dat men eerst een hele adreslijst behoeft af te bellen. Handig voor nieuwe leden die nog niet zoveel contacten binnen de vereniging hebben en zeker ook voor leden, bijvoorbeeld wanneer men onverwacht een partner mist doordat is deze verhinderd.

Inmiddels is het gezelschap uitgegroeid tot ruim 40 leden en het aantal golfafspraken neemt alleen maar toe. “Golfmaatjes” blijkt in een behoefte te voorzien!

Naast deze kansen voor de leden zelf, blijft het ook mogelijk om golfers te begeleiden die onze baan willen verkennen. Dat kan zich voordoen na het behalen van de baanpermissie of omdat men op de wachtlijst staat voor het lidmaatschap. Maar ook golfers die tijdelijk in Den Haag verblijven i.v.m. werk of vakantie en toch ook eens 9 holes willen lopen, kunnen een beroep doen op deze service.

In deze gevallen kan men zich melden via het emailadres:  golfmaatje@golfockenburgh.nl. Men ontvangt dan een bevestiging en aan de gehele App-groep wordt gevraagd wie voor deze aanvrager beschikbaar is. Bij een positieve reactie wordt daarna het contact doorgegeven en kan een golfafspraak worden gemaakt.

Het is ook de NGF niet ontgaan dat er initiatieven, zoals onze Golfmaatjes, bij meer golfclubs bestaan. Dit wordt vanuit onze landelijke koepel van harte ondersteund en aangemoedigd.

Zo heeft men eind vorig jaar nog een overzicht gepubliceerd van diverse projecten, waarbij leden van golfclubs worden gestimuleerd om via een App of een vergelijkbaar platform eenvoudig golfafspraken met elkaar te maken. Onze "Golfmaatjes" voerden de lijst aan!

Klik hier voor nadere informatie.

Sluit je aan en wordt een GOLFMAATJE!